Je hebt het zelf vast al gemerkt: bijsluiters van geneesmiddelen blinken niet altijd uit in duidelijkheid. Soms zijn de letters zo klein dat je er een vergrootglas bij moet halen. Soms staan ze vol jargon waar zelfs je apotheker nauwelijks zijn weg in vindt. Soms ben je buiten adem voor je aan het einde van de eerste zin raakt.

Jammer maar je bent lang niet de enige die daardoor afhaakt en die zo belangrijke informatie mist. Dat moet dus beter, vinden de fabrikanten van geneesmiddelen. Daarom laten ze steeds vaker hun bijsluiters testen. Om te zien of ze wel begrijpelijk zijn voor de mensen die uiteindelijk het geneesmiddel moeten innemen.

Pilteam is een onderzoeksbureau dat de fabrikanten daarbij helpt. We zoeken vrijwilligers zonder dokters- of apothekersopleiding. Mensen zoals jij of wij, die meedoen aan onze bijsluitertest om te onderzoeken hoe leesbaar, duidelijk en gebruiksvriendelijk een bijsluiter is. Zodat de geneesmiddelen-fabrikanten werk kunnen maken van bijsluiters waaraan iederéén iets heeft.

... over Pilteam